Recuperarea pentru patologia non-operatorie, începe la cateva zile de la apariția durerii. Programul de refacere este unul combinat, cu medicamente antialgice, antiinflamatoare sau miorelaxante, proceduri de fizioterapie și mai ales gimnastica medicala pentru menținerea funcționalității muschilor, tendoanelor si articulatiilor din jur. 

Recuperarea pentru patologia operatorie, în clinica MedSport se bazeaza pe protocoale de refacere pe etape.

Gimnastica medicala începe imediat de a doua zi după operație, este continuata la domiciliu primele 14-21 de zile și apoi începe sub supraveghere în sala de kinetoterapie.

Pacientii primesc aceste protocoale, iar la evaluarile periodice se urmareste evolutia recuperarii. 

Gimnastica medicala prescrisa asigura ca rezultatul interventiei sa fie cel mai bun pentru recuperarea functiei structurilor operate. 

Toți pacienții tratati operator sau non-operator sunt urmariti de specialistii nostri iar fiecare etapa de pregatire este evaluata la final. Numai astfel se trece la etapa urmatoare. 

Pacientii nostri sunt urmariti pana la rezultatul final, cand se pot intoarce in siguranta la activitatea dinainte, la serviciu, la sportul de agrement sau performanta practicat.